Κατασκευή CRM Διαχείρισης Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου

Το XCAR είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτου, καινούριων και μεταχειρισμένων. Η DTEK στα πλαίσια της συνεργασίας της με την εταιρεία ανέπτυξε ένα custom CRM διαχείρισης ανταλλακτικών το οποίο συγχρονίζεται με τους προμηθευτές της εταιρείας καθώς και με τις αποθήκες της. Εφαρμόζει αλγόριθμους ταξινόμησης και αναζήτησης προϊόντων με αποτέλεσμα χρονοβόρες διαδικασίες να γίνονται σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει διασύνδεση με το ηλεκτρονικό κατάστημα και την αποθήκη του ενώ παράλληλα έχουμε υλοποιήσει σύστημα B2B για χονδρική διάθεση προϊόντων με live αποστολή XML αρχείων της εταιρείας.

Βήματα που ακολουθήθηκαν

1.Καθορισμός Στόχων

Αναλύσαμε τους στόχους μας για το XCAR, μελετήσαμε τον ανταγωνισμό καθώς και τις απαιτήσεις μίας τέτοιας εφαρμογής. Λόγω των πολλών παραμέτρων και απαιτήσεων συγκεντρώσαμε τα θετικά στοιχεία τα οποία θέλαμε από τις εμπορικές εφαρμογές που μελετήσαμε από τον ανταγωνισμό καθώς επίσης καταγράψαμε και τις ανάγκες εκείνες που η εταιρεία είχε.

2.Σχεδιασμός και Οργάνωση

Ο τεράστιος όγκος των δεδομένων καθώς και οι συγκεκριμένες λειτουργίες που πρέπει να υποστηρίζει μία τέτοια εφαρμογή προκειμένου να έχει νόημα η χρήση της απαιτούν σοβαρό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Επίσης η οργάνωσή τους προκειμένου να μπορούν να αναβαθμίζονται εύκολα στο μέλλον ήταν ένα από τα μεγαλύτερα challenges του συγκεκριμένου project.

3.Επιλογή Server

Ο συνεχόμενος συγχρονισμός με τα διάφορα api των προμηθευτών καθώς και όλο το business logic της εταιρείας έπρεπε να φιλοξενηθεί σε παραπάνω από έναν server προκειμένου η εφαρμογή να είναι γρήγορη και φυσικά χωρίς να ξεφεύγει το μηνιαίο κόστος. Η ομάδα μας σχεδίασε και υλοποίησε μία online υποδομή η οποία εξυπηρετεί και προσφέρει τα παραπάνω.

4.Διασύνδεση με Car.gr

Η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε συνδέεται με την μεγαλύτερη πλατφόρμα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων το car.gr. Επίσης αναπτύξαμε μία λογική με την οποία μπορούμε και προτείνουμε στο car.gr τα προϊόντα εκείνα τα οποία έχουν τις περισσότερες πώλησεις στην εταιρεία μας.

5.SEO

Η δημιουργία περιεχομένου για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απαραίτητη προκειμένου αυτό να έχει οργανικούς επισκέπτες. Στο XCAR φτιάξαμε μηχανισμούς για αυτόματη δημιουργία έξυπνου περιεχομένου η οποία του προσφέρει υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης γλιτώνοντας χιλιάδες ευρώ από διαφημίσεις.

6.Σχετικά Προϊόντα

Η δημιουργία σχετικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την αύξηση των πωλήσεων. Η εταιρεία μας δημιούργησε μηχανισμούς για την δημιουργία προτάσεων συμπληρωματικών προϊόντων. Οι μηχανισμοί αυτοί αύξησαν το τζίρο της επιχείρησης

7.Διασύνδεση με 3ους προμηθευτές

Υλοποιήσαμε γέφυρες με τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αγοράς καθώς και μηχανισμούς σύγκρισης τιμών και αποθεμάτων για την γρηγορότερη προμήθεια ανταλλακτικών κάτι το οποίο αποτέλεσε game changer για το συγκεκριμένο project.

8.Σύστημα Χονδρικής

Δημιουργήσαμε μηχανισμούς για εξαγωγή και δημιουργία μοναδικών XML τα οποία διαθέτουμε στους συνεργάτες ανάλογα με το αντικείμενό τους. Έτσι η χονδρική πλέον είναι μία γρήγορη διαδικασία όπως και η λήψη παραγγελιών από τους πελάτες χονδρικής.

Κατασκευή ERP Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου