Κατασκευή eshop χονδρικής B2B

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για το πώς μία εταιρεία χονδρικής μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και να αυξήσει το πελατολόγιό της με την βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος .

Φυσικά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής μπορεί να κατασκευαστεί με οποιαδήποτε πλατφόρμα όπως το magento , το wordpress (με χρήση του woocommerce) ή το prestashop όμως εμείς σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στο opencart και θα αναφέρουμε ορισμένα από τα σημεία κλειδιά τα οποία θεωρούμε πως μπορούν να αναβαθμίσουν τις εταιρείες χονδρικής. Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε 5 βασικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνει ένα σύγχρονο eshop προκειμένου να κάνει με επιτυχία πωλήσεις χονδρικής :

Εύκολη διαχείριση χρηστών και διαχείριση τιμολογιακών πολιτικών : Είναι πολύ βασικό το eshop μας , να μας επιτρέπει να μπορούμε να διαχειριστούμε τους πελάτες μας εύκολα και γρήγορα , να αποθηκεύει όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτούς . Το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού θα πρέπει να γίνεται εύκολα και με κατανοητό τρόπο .

Ο νέος πελάτης θα πρέπει μέσα από μία φόρμα μόνο να μπορεί να κάνει την εγγραφή του ενώ ο διαχειριστής θα πρέπει οπωσδήποτε να την επιβεβαιώσει σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς οι πελάτες χονδρικής δεν ενεργοποιούνται κατευθείαν .

Για την βελτίωση της ταχύτητας η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει διασύνδεση με το taxisnet όπου ελέγχει την ορθότητα του ΑΦΜ του πελάτη και σε περίπτωση που αυτό είναι ορθό είτε σας ενημερώνει είτε σε περίπτωση που εσείς το επιλέξετε σας επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση των πελατών.

Σχετικά με την διαχείριση των τιμολογιακών πολιτικών ορισμένες δοκιμασμένες τεχνικές που έχουμε εφαρμόσει είναι η δυνατότητα εκπτώσεων ανα πελάτη η οποία μπορεί να ισχύει ανα κατηγορία , ανα κατασκευαστή ή ανά προϊόν . Επίσης  σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλό να ορίζετε ένα ελάχιστο όριο αγορών προκειμένου να ολοκληρωθεί μία παραγγελία.

Σύστημα κουπονιών και ανταμοιβών : Παρόλο που πρόκειται για πωλήσεις χονδρικής η ύπαρξη κινήτρων προς τους πελάτες είναι ένας παράγοντας που δεν θα πρέπει να αγνοείται ακόμα και από ένα eshop χονδρικής . Εφαρμόζοντας οικονομικά κίνητρα δημιουργούμε πιστούς πελάτες οι οποίοι έχουν το αίσθημα της επιβράβευσης και της ανταποδοτικότητας κάθε φορά που ψωνίζουν από το κατάστημα . Μπορούμε να εφαρμόσουμε στο eshop σας διάφορα σενάρια ανταμοιβών όπως πόντους οι οποίοι καταλήγουν στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του αγοραστή , δωρεάν προϊόντα όταν συμπληρώνεται ένα ποσό αγοράς , εκπτωτικά κουπόνια για επόμενες αγορές όταν αγοράζονται συγκεκριμένα προϊόντα.

Σύστημα τριγωνικών παραγγελιών (dropshipping) : Οι εποχές αλλάζουν και οι τριγωνικές παραγγελίες  είναι ένας μηχανισμός που μία εταιρεία χονδρικής δεν θα πρέπει να αγνοήσει . Για το λόγο αυτό προσφέρουμε την δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων xml αρχείων τα οποία μπορούν οι πελάτες σας να φορτώσουν στο site τους γρήγορα και να τα ανανεώνουν καθημερινά . Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αυξήσετε άμεσα την εμφάνιση των προϊόντων σας ενώ παράλληλα οι πελάτες σας επωφελούνται από την αύξηση του καταλόγου τους χωρίς όμως να χρειάζεται να ενημερώνουν το στοκ τους . Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης προϊόντων τα οποία γίνονται dropshipping ενώ υπάρχει η δυνατότητα για ρύθμιση διαφορετικής τιμής σε περίπτωση dropshipping.

Search engine optimization : Παρόλο που η βελτιστιοποίηση για της μηχανές αναζήτησης ενός site δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γινότανε στο παρελθόν είναι απαραίτητο το site να είναι seo friendly . Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεστε ψηλότερα σε αναζητήσεις και αυξάνονται τα οργανικά σας αποτελέσματα . Το opencart σας δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς μπορείτε να παραμετροποιήσετε την προβολή των προϊόντων σας εύκολα .

Βελτίωση Εμπειρίας Χρήστη (UI/UX) : Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα χονδρικής παρόλο που μπορεί να απευθύνεται σε λίγους πελάτες σε σχέση με ένα κατάστημα λιανικής θα πρέπει να μπορεί να είναι κατανοητό και να μην μπερδεύει τον χρήστη . Επίσης θα πρέπει να είναι responsive και να μπορεί να είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές . Άλλωστε το ποσοστό των χρηστών που συνδέεται με smartphone ή tablet είναι πλέον μεγαλύτερο ενώ η αυξημένη εξοικείωση έχεις ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση σύνθετων λειτουργιών και όχι μόνο της προβολής . Επομένως πρέπει η ιστοσελίδα να λειτουργεί άψογα από παντού . Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πώς η ταχύτητα της αναζήτησης η οποία μπορεί να επωφεληθεί από τεχνικές machine learning δίνοντας έτσι νοημοσύνη στο eshop μας είναι ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να κάνει την εταιρεία σας να ξεχωρίσει .

Στην Dtek έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή eshop χονδρικής και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το δικό σας . Το βασικό μας πλεονέκτημα δεν είναι όμως μόνο η ανταγωνιστικές μας τιμές αλλά και το ότι μπορούμε να παραμετροποιήσουμε την πλατφόρμα του opencart στα μέτρα σας προσφεροντάς σας μία λύση η οποία να ενσωματωθεί στις διαδικασίες της επιχείρησής σας ομαλά και να αποτελέσει εν τέλει αναπόσπαστο κομμάτι αυτής .

Θα χαρούμε να μιλήσουμε για το νέο σας project και μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε με email στο info@dtek.gr είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας είτε φυσικά τηλεφωνικά στο 2310 888 078

 

 

 

 

Related Post