Πώς να αλλάξετε όνομα domain χωρίς να χάσετε καθόλου από το SEO σας

Συμβαίνει αρκετές φορές να χρειαστεί σε μία επιχείρηση ή σε κάποιο project αλλαγή του domain name .

Μία τέτοια αλλαγή αυτομάτως σημαίνει μηδενισμό όλων των μετρήσεων που έχουν γίνει από την google για το website μας και εξαφάνισή του από τις μηχανές αναζήτησης .

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε σωστά την αλλαγή ενός domain name χωρίς να επηρρεαστεί το SEO της σελίδας σας και πώς να μπορέσετε να διατηρήσετε την επισκεψιμότητά σας χωρίς να χάσετε τις θέσεις που είχατε στο παρελθόν.

Έτσι λοιπόν αφού κατοχυρώσετε το νέο σας domain και ετοιμάσετε το νέο σας site ή μεταφέρετε σε αυτό το παλιό θα πρέπει να γίνει πλήρης αντιστοίχιση του παλιού περιεχομένου με το καινούριο . Συγκεκριμένα επιβεβαιώστε πώς έχετε κάνει τα παρακάτω :

 1. Δημιουργήστε ένα sitemap για το νέο σας website.
 2. Δημιουργήστε σωστό και περιεκτικό περιεχόμενο όπως αναλυτικές πληροφορίες επικοινωνίας , περιγραφή της εταιρείας σας καθώς και περιεχόμενο το οποίο θα μπορούσε να γίνει link από άλλα site. Γενικά ξεκινήστε νωρίς το link building – θα το χρειαστείτε.
 3. Βγάλτε live το νέο σας domain.
 4. Καταχωρήστε και επαληθεύστε τόσο το παλιό σας όσο και το καινούριο σας domain στο Google Webmaster Tools
 5. Δημιουργήστε μία σελίδα τύπου 404 στο παλιό σας site η οποία θα προτείνει το καινούριο.
 6. Κάντε έλεγχο πώς όλα τα redirects από το παλιό site στο καινούριο λειτουργούν σωστά . Ιδανικά τα redirects θα πρέπει να είναι ένα προς ένα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο βήμα να γίνει σωστά
 7. Δημιουργήστε ένα 301 redirect από το παλιό site στο καινούριο.
 8. Στη συνέχεια καταχωρήστε το παλιό sitemap στο webmaster tools ώστε να γίνουν crawl τα redirects προς το καινούριο
 9. Συμπληρώστε την Φόρμα αλλαγής διεύθυνσης στο Google Webmaster Tools.
 10. Δημιουργήστε ένα καινούριο sitemap και καταχωρήστε το στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό θα ενημερώσει την Google για σελίδες που λείπουν
 11. Αναμένετε μέχρι η google να ενημερώσει την μηχανή αναζήτησης με τις αλλαγές σας ενώ διορθώστε οποιαδήποτε λάθη ανίχνευσης εμφανιστούν στο webmaster tools.
 12. Παρακολουθήστε καθημερινά τα αποτελέσματα αναζήτησης και δείτε πώς προχωράει η μετάβαση στο καινούριο domain.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με θέματα SEO πάνω στο site σας θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε . Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο info@dtek.gr είτε τηλεφωνικά στο 2310 888 078

Related Post