6 χρήσιμες συμβουλές για καλύτερο SEO στο eshop σας

Έχετε φτιάξει το νέο σας eshop, έχετε καταχωρήσει τα προϊόντα σας όμορφα και ωραία όμως η επισκεψιμότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα . Αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αλλάξετε καθώς ιστοσελίδα χωρίς επισκεψιμότητα δεν έχει έχει λόγο ύπαρξης μιας και το μόνο που κάνει είναι να ξοδεύει άσκοπα πόρους .

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας ή αλλιώς να γίνει μία βελτιστιοποίηση αυτής για τις μηχανές αναζήτησης. Πριν έρθετε όμως σε επαφή με τον κόσμο του SEO ο οποίος αποτελείται από SEO ( Ninjas , Gurus , Professionals , Experts , Hackers .. ) και πριν αρχίσετε να διαβάζετε για black hat και white hat τεχνικές , συγκεντρώσαμε για εσάς 6 συμβουλές τις οποίες μπορείτε μόνοι σας να κάνετε για το eshop σας βλέποντας άμεσα αποτελέσματα :

Προσθέστε πλούσιο και σωστό περιεχόμενο : Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η καταχώρηση δεδομένων και πως δεν είναι ευχάριστη για κανέναν σχεδόν όμως είναι το Α και το Ω για καλύτερες κατατάξεις στην google . Μην αντιγράφετε το περιεχόμενό σας από άλλα site αλλά προσθέστε και την δικιά σας οπτική κάνοντάς το μοναδικό .

Η google αντιλαμβάνεται τα διπλότυπα ενώ παράλληλα κατατάσει ψηλότερα τις καταχωρήσεις οι οποίες έγιναν παλαιότερα . Επίσης με το να γράφετε με τον δικό σας τρόπο δείχνετε και την εξιδείκευσή σας πάνω στο αντικείμενό σας κάτι το οποίο έχει θετική επίδραση στους πελάτες σας .

Όταν μιλάμε όμως για περιεχόμενο δεν εννοούμε μόνο κείμενο αλλά και φωτογραφίες και βίντεο . Για τον λόγο αυτό φροντίστε να εμπλουτίζεται τις καταχωρήσεις των προϊόντων σας με σωστές φωτογραφίες τις οποίες μπορείτε να βρείτε από τους προμηθευτές  σας σε υψηλή ανάλυση . Επιπρόσθετα το βίντεο αποτελεί ένα από τα σημεία κλειδιά που θα απογειώσουν το περιεχόμενό σας καθώς κρατάει τους χρήστες στο site σας περισσότερη ώρα μειώνοντας έτσι και το bounce rate .

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία της google : Η google παρέχει δωρεάν μία πληθώρα εργαλείων τα οποία σας παρέχουν δωρεάν χρήσιμα αποτελέσματα για το site σας όπως την επισκεψιμότητα του μέσω του google analytics , την ταχύτητά του μέσω του testmysite , καθώς και μία σουίτα εργαλείων για πολλές χρήσιμες λειτουργίες μέσω του webmaster tools . Στο internet μπορείτε να βρείτε πολλά tutorials για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα παραπάνω εργαλεία τα οποία θα αποτελούν τον καθημερινό σας σύμβουλο και οδηγό για τις οποιεσδήποτε αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε .

SEO Friendly Urls : Το url  είναι από τα πρώτα που διαβάζει η google . Οι περισσότερες πλατφόρμες πλέον υποστηρίζουν seo urls επομένως εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ενεργοποιήσετε και να φροντίσετε να δίνετε σωστούς και περιγραφικούς τίτλους στα προϊόντα σας . Για παράδειγμα όταν πουλάτε ένα laptop μπορείτε να βάλετε στο url το μοντέλο τον κατασκευαστή και κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά όπως τη μνήμη και τον επεξεργαστή  του . Όμως όταν πουλάτε ένα ανταλλακτικό για ένα laptop τότε ο κωδικός του προϊόντος είναι αυτός που θα σας βοηθήσει περισσότερο . Επομένως το να γνωρίζετε καλά τα προϊόντα σας καθώς και να αντιληφθείτε πώς οι πελάτες σας τα ψάχνουν είναι το σημείο κλειδί για καλά seo urls.

Mobile Friendly : Πριν λίγα χρόνια λέγαμε πώς ο αριθμός των χρηστών που συνδέονται μέσω φορητών συσκευών αυξάνετε καθημερινά . Πλέον οι περισσότεροι χρήστες συνδέονται με κάποια φορητή συσκευή στο site σας . Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να μην τους απογοητεύσετε και το site σας να παίζει σωστά καθώς διαφορετικά θα φύγουν αμέσως και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του bounce rate το οποίο επιδράει στην περίπτωση αυτή αρνητικά στο site σας . Επιπλέον ένα φιλικό και γρήγορο site με γρήγορη περιήγηση , εύκολη αναζήτηση και γρήγορο checkout ενθαρρύνουν τους χρήστες σας να ολοκληρώσουν τις αγορές μέσα από το site σας και αυτό είναι κάτι που επιδράει στο SEO .

Blog : Θυμάστε πόσο καλοί ήσασταν στην έκθεση στο λύκειο ; Ήρθε η ώρα να το δείξετε στον κόσμο με το να ενημερώσετε τον κόσμο για τις άριστες γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενό σας , τα νέα της εταιρείας σας καθώς και χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάταξή σας σε περισσότερα συναφή keywords δυναμώνοντας έτσι την κατάταξή σας .

Μην το παρακάνετε με τις αλλαγές : Το ιντερνετ και ο κόσμος λειτουργούσε μια χαρά και χωρίς την εταιρεία σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της . Είμαστε σίγουροι πως μπορείτε να κάνετε την διαφορά με την κατασκευή του νέου σας eshop όμως με το να γράφετε καθημερινά 200 άρθρα στο blog σας , να κάνετε συνέχεια μεγάλες αλλαγές στο structure του site σας θα έχει σαν αποτέλεσμα η google να επιβραδύνει τον ρυθμό ανάγνωσης του site σας μιας και αναγνωρίζει τις συνεχόμενες αυτές αλλαγές σαν αστάθεια .

Τέλος τα παραπάνω δεν αποτελούν συμβουλές για το πώς να τρέξετε μία SEO καμπάνια στο eshop σας αλλά μία αρχή για το τι κουλτούρα θα πρέπει να αποκτήσετε και τι ενέργειες θα πρέπει να κάνετε .

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειάζεστε στο SEO μπορούμε να σας βοηθήσουμε με επιτυχία αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2310 888 078 είτε στο email info@dtek.gr

Related Post